Επέστρεψε στον Πειραιά το Flying Dolphin 29 με πρόβλημα στην προπέλα - Ταλαιπωρία για 125 επιβάτες

244

Ταλαιπωρία για 125 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος του Flying Dolphin 29 πριν από λίγη ώρα, καθώς η μία από τις δύο προπέλες του υδροπτέρυγου χτύπησε σε αντικείμενο που έπλεε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή του Αγκυροβολίου Πειραιά.

Το Flying Dolphin 29 εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά σε Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες, μεταφέροντας 125 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα.

Το Flying Dolphin επέστρεψε στον Πειραιά, με συμβατική πλεύση, αναφέρει το protothema.gr

Πρόσφατα κάτοικοι της Ύδρας, φορείς και αγανακτισμένοι τουρίστες, ξένοι και Έλληνες, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί με την πλούσια ναυτική παράδοση, που τώρα, εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που αγωνίζεται τουριστικά να επιβιώσει στις σκληρές και άκρως ανταγωνιστικές διεθνείς τουριστικές αγορές, η περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού «σκοντάφτει» σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, σε αλλόκοτες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και σε «δελφίνια» που αδυνατούν να μεταφέρουν τους πολίτες στον προορισμό τους.

Το ακτοπλοϊκό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού. Η συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και η επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους, πάσχουν, επίσης, πολύ. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και τα προβλήματα δεν περιμένουν.

Ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με δρομολόγια προς την Ύδρα, καθώς, λόγω μηχανικής βλάβης στα ταχύπλοα που συνδέουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού με τον Πειραιά, δεν ολοκληρώνεται το ταξίδι.