Σήμερα θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ σε 645.054 δικαιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι μπήκαν σε καθεστώς αναστολής τον μήνα Δεκέμβριο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας για τις αναστολές Δεκεμβρίου συνολικά θα καταβληθεί το ποσό των 325,7 εκατομμυρίων ευρώ σε 168.199 επιχειρήσεις. Τα ποσά αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς από το απόγευμα.
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από εργοδότες και εργαζόμενους (και μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση) καθώς και ορθών επαναλήψεων για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.
Για τον Οκτώβριο, η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα, για τον Νοέμβριο η προθεσμία αφορά στην περίοδο 12 Ιανουαρίου με 14 Ιανουαρίου.
Για τον Δεκέμβριο του 2020, οι ανωτέρω δηλώσεις αναστολής συμβάσεων μπορούν να υποβληθούν από τις 15 Ιανουαρίου έως έως τις 18 του ίδιου μήνα.