Επικοινωνία Ερντογάν - Τραμπ για την κατάληψη των ουκρανικών πλοίων από τη Ρωσία

90

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας βρέθηκε τo επεισόδιο με την κατάληψη ουκρανικών πλοίων από τη Ρωσία στα στενά του Κέρτς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

"Ο πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το συμβάν στο στενό του Κερτς και τη συνέχιση της κράτησης ουκρανικών πλοίων και πληρώματος", είπε η Σάντερς με ανακοίνωσή της.

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα επιδεινώθηκαν απότομα την Κυριακή όταν η Ρωσία κατέλαβε τρία πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού –δύο κανονιοφόρους και ένα ρυμουλκό στα οποία επέβαιναν συνολικά περίπου 20 ναύτες– αφού πρώτα άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τα πλοία επιχείρησαν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στο στενό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε το 2014 από τη Μόσχα, από τη Ρωσία και επιτρέπει την πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα.