Επικοινωνία Μητσοτάκη με την Φον ντερ Λάιεν - Τι συζήτησαν

92
Επικοινωνία Μητσοτάκη με την Φον ντερ Λάιεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter, για να της εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον Μάρτιο η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν είχε εκφράσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη βεβαιότητα πως «θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός Πρωθυπουργός».

Η Ντερ Λάιεν είχε πει τη συγκεκριμένη φράση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα πριν από τρεις μήνες για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν η ίδια και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως «όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Οι θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αντικατοπτρίζονται και στην τοποθέτηση που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του Υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης».