Επιμένει η Τουρκία: Ύψωσαν τη ελληνική σημαία και εμείς την κατεβάσαμε

207

Οι Τούρκοι επιμένουν για το περιστατικό με τη σημαία σε βραχονησίδα στους Φούρνους.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, σε δηλώσεις που έκανε επανέλαβε ότι η Τουρκία κατέβασε ελληνική σημαία.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Μπεκίρ  Μποζντάγ, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεχίσουν οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έχουμε κάνει πολύ σοβαρά βήματα για αυτό, όπως και η Ελλάδα.

Οι καλές σχέσεις είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές προκλητικές δηλώσεις από την ελληνική πλευρά το τελευταίο διάστημα και ειδικά από υπουργούς.

Σύμφωνα με τον Μπεκίρ Μποζντάγ, οι δηλώσεις αυτές γίνονται για εσωτερική πολιτική εκμετάλλευση αλλά όπως ανέφερε οι σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό αυτό.

Δεν είμαστε εμείς που κάνουμε προκλητικές δηλώσεις, συνέχει ο Μπεκίρ Μποζντάγ, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια όταν υπάρχει προσπάθεια να προκύψουν τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο.

Η διαδικασία για τέτοιες καταστάσεις είναι συγκεκριμένη και δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η ιστορία με «παιδικές κινήσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.