Επιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες

60

Λίγες ώρες μετά την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι «η διαδικασία προχωρά κανονικά» ενώ παράλληλα εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι «σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και δύο φρεγάτες θα έρθουν στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας το θέμα των γαλλικών φρεγατών, με αφορμή τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη αλλά και τα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

«Υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικός σταθμός του Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα αποκτήσει δύο γαλλικές φρεγάτες, τύπου FREMM.

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλήσει με τον Εμάνουελ Μακρόν, όπου συμφώνησαν στην απόκτηση των φρεγατών, με χρονομίσθωση (leasing), ενώ εξετάζεται σε δεύτερο στάδιο η απόκτηση ακόμα δύο.