Επιμένει ο Κουβέλης: Θα προχωρήσει η αγορά των Γαλλικών φρεγατών

81

Στο θέμα της αγοράς γαλλικών φρεγατών, που είχε εξελιχθεί σε οπερέτα τον περασμένο Απρίλιο όταν και πρωτοήρθε στην επικαιρότητα, επανήλθε ο Φώτης Κουβέλης.

Παρά το γεγονός ότι πριν από τέσσερις μήνες τον είχε αδειάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι «αν υπάρξει συμφωνία θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και συζήτηση στα αρμόδια όργανα και τα κοινοβουλευτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του τη Δευτέρα επανήλθε.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να προχωρήσει η παράδοση των F-35 στις ΗΠΑ, ο Φώτης Κουβέλης αφού είπε ότι «εκτιμώ ότι τα F-35 δεν θα πρέπει να δοθούν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία στην Αμερική και νομίζω ότι η υπόθεση αυτή θα έχει εξέλιξη με το δεδομένο ότι είναι συνεχώς εντεινόμενη η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία» στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε:

«Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία τρελή κούρσα εξοπλισμών. Το ισοζύγιο των εξοπλισμών της αποτρεπτικής μας δύναμης είναι καλό, εξάλλου προωθούμε και σε λίγο καιρό θα έχει αρχίσει η σχετική διαδικασία της αναβάθμισηςτων F-16».

«Και η αγορά των γαλλικών φρεγατών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, «και αυτή θα προχωρήσει» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.