Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού Μητσοτάκη σε Θεσσαλονίκη/Κιλκίς: Δεν επικυρώνουμε τη συμφωνία

36
Εκλογικό Συναγερμό κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, όποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι Τσίπρας και Καμμένος θα τονίσει στην μίνι περιοδεία που ξεκινά από σήμερα ο Κυριάκος Μητστοτάκης στη Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου στις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στο συνέδριο «Export Summit VΙ», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Νωρίτερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Κιλκίς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Εχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, Γιενς Πλέτνερ στον οποίο επανέλαβε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρεί επιζήμια για την Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΠΓΔΜ και επανέλαβε την απόφαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην επικυρώσει τη συμφωνία αυτή, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν στην ελληνική Βουλή.

Με αυτήν την ανακοίνωση που εξεδόθη από τη ΝΔ διαψεύστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο το δημοσίευμα της FAZ που τον εμφάνιζε παρασκηνιακά να θεωρεί «ΟΚ» τη συμφωνία όπως έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος, αλλά δεν το δημοσιοποίησε για να μην δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα.

Δριμεία είναι η επίθεση που εξαπολύει η Πειραιώς σε βάρος του Πάνου Καμμένου.

Μετά την στήριξη που έδωσε στην κυβέρνηση καταψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, επιχείρησε να βάλει φρένο σε διαλυτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στους ΑΝΕΛ έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν μειδιάματα στην Πειραιώς.