Επιστολή 100 ετών που μετέφερε περιστέρι βρέθηκε στη Γαλλία (Video)

184
Μπροστά σε ένα σπάνιο εύρημα έφθασε ένα ζευγάρι που βγήκε για περίπατο στα ανατολικά της Γαλλίας.

Μπροστά σε ένα σπάνιο εύρημα έφθασε ένα ζευγάρι που βγήκε για περίπατο στα ανατολικά της Γαλλίας.

To ζευγάρι ανακάλυψε μία μικροσκοπική κάψουλα, η οποία περιείχε το μήνυμα ενός Πρώσου στρατιώτη πριν από έναν αιώνα, το οποίο μετέφερε ταχυδρομικό περιστέρι.

Το μήνυμα ανήκε σε στρατιώτη πεζικού που είχε στρατοπεδεύσει στο Ίνγκερσχάιμ, στη Γερμανία, είναι δυσανάγνωστο και φέρεται να περιγράφει στρατιωτικούς ελιγμούς, προφανώς στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και είχε παραλήπτη ανώτερο αξιωματικό, είπε ο Ντομινίκ Ζαρντί, επιμελητής στο μουσείο Λανζ στο Ορμπέ στην ανατολική Γαλλία.

Έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η χρονολογία, καθώς μοιάζει να γράφει είτε 1916 είτε 1910. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος έλαβε χώρα από το 1914-1918.

Το μήνυμα αναφέρει: «Η διμοιρία Πότχοφ δέχεται πυρά όπως πλησιάζει τα δυτικά σύνορα του χώρου παρέλασης, η διμοιρία Πότχοφ δέχεται πυρά και υποχωρεί έπειτα από λίγο. Στο Φέτχβαλντ αποδεκατίστηκε η μισή διμοιρία. Η διμοιρία Πότχοφ υποχωρεί με μεγάλες απώλειες».

Εκείνη την εποχή, το ίνγκερσχαϊμ ήταν μέρος της Γερμανίας. Το ζευγάρι έφερε την κάψουλα στο μουσείο και ο επιμελητής ζήτησε τη συνδρομή ενός Γερμανού φίλου του να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα.

Το μικροσκοπικό κομμάτι χαρτιού και η κάψουλα θα εκτεθούν στο μουσείο του Ορμπέ που αφιερώθηκε σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.