Επιστολή πολίτη: «Γελιέστε αν νομίζετε ότι δε λειτουργούν καφέ, μπαρ και εστιατόρια στην πόλη»

421

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Γελιέστε αν νομίζετε ότι δε λειτουργούν καφέ μπαρ και εστιατόρια στην πόλη. Οι Έλληνες νοικιάζουν τα τουριστικά καταλύματα απευθείας από τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, παρακάμπτοντας τις μεγάλες τουριστικές πλατφόρμες. Τα μετατρέπουν σε πριβέ εστιατόρια των 10 - 15 ατόμων.

Τα μαύρα βανάκια φέρνουν έτοιμα σε πιατέλες τα φαγητά. Επίσης τα μετατρέπουν σε καφετέριες όπου κάνουν συναντήσεις και αρκετός κόσμος πάει-έρχεται σε αυτά του νέου τύπου καφέ σε πολυκατοικίες.

Όσα έχουν θέα ή μεγάλα μπαλκόνια λειτουργούν "σιωπηλά" μπαρ όπως στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Γενικά κάθε τύπου συναντήσεις ανά κατηγορία γίνονται στα τουριστικά καταλύματα που αντικαθιστούν πλέον τα κλειστά καφέ, μπαρ και εστιατόρια Κι όλα αυτά με κωδικό κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Δεν γυρίζουν φυσικά πίσω στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει κοιμούνται στα διπλανά τουριστικά καταλύμματα της εταιρείας διαχείρισης. Εξάλλου έτσι είναι η παροχή υπηρεσιών all included. Τα τουριστικά καταλύματα είναι σήμερα μια "μόδα" που εξαπλώνεται και μοιράζει κορωνοϊό. Κι αν δεν τα κλείσουν ας τα ελέγξουν, γεγονός ακατόρθωτο Δυστυχώς παρατηρείται στις πολυκατοικίες με μέσο όρο 5 κατοίκους και 15 τουριστικά καταλύματα να είναι πλέον "ωρολογιακες βόμβες' του covid-19

Ένας συν -κάτοικος με τουριστικά καταλύματα στο κέντρο της Αθήνας».