Επιστροφή στο παρελθόν: Απαράδεκτη ανάρτηση Τσίπρα (εικόνα)

200

Αναζητώντας την γνωστή διέξοδο σε μια ευκαιριακή αντιπολίτευση, ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει και πάλι τον λαϊκισμό ως αντίδραση απέναντι στην απουσία συγκεκριμένων προτάσεων και πολιτικής.

Σε ανάρτησή του για την ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφάλειας ειδικά από τους νέους ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε "δόγμα συλλογικής ενοχοποίησης" και ότι επιχειρεί "να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ,«ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων», ενώ «σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, είναι η αιτία».

«Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις. Αν είσαι άνεργος φταις. Αν είσαι μαθήτρια φταις. Αν είσαι εργαζόμενη φταις. Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις», τονίζει και καταλήγει «Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού»