Επίθεση με βιτριόλι: Νέες αποκαλύψεις για τις κινήσεις της 35χρονης

444
Επίθεση με βιτριόλι: Νέες αποκαλύψεις για την 35χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου.

Η πρώτη ανάλυση που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας στα δεδομένα του κινητού της, έδειξε ότι με την καστανοκόκκινη περούκα είχε ασχοληθεί στις 9 Μαΐου, καθώς υπήρχε σχετική αναζήτηση στο google για να την προμηθευτεί.

Παράλληλα, συνήθιζε να καταγράφει σε σημειώματα τις σκέψεις της, όπως σε ένα από αυτά που βρέθηκε και στο οποίο θέτει τα εξής ερωτήματα «τι θα γίνει με τον πρώην» και «δύο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Ακόμα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, η 35χρονη από το χωριό Σταθά Αιτωλοακαρνανίας, ζούσε την καθημερινότητα της και σχεδίαζε το μέλλον της όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το μοιραίο τηλεφώνημα που έκανε χρησιμοποιώντας την «ένοχη» τηλεκάρτα σε υπήκοο Μπαγκλαντές, ήταν για να βάψει το σπίτι της αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Πιθανότατα ήθελε να κάνει νέα αρχή μετά την επίθεση στην 34χρονη.

Αίμα έδωσαν αστυνομικοί για την Ιωάννα

Τρεις φιάλες αίμα έδωσε χθες η τράπεζα αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την Ιωάννα. Η 34χρονη υποβάλλεται σε απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις γεγονός που καθιστά άμεση την ανάγκη για αίμα.

Έτσι, μετά από αίτημα του πρώτου ξαδέρφου της ο οποίος είναι αστυνομικός και υπηρετεί στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γιώργος Καλλιακμάνης και συνάδελφοι του έδωσαν τρεις φιάλες αίμα, μέσω της τράπεζας αίματος της ΕΑΥΝΑ προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη.

Δικηγόρος 34χρονης: Η 35χρονη είχε στείλει και δεύτερο μήνυμα στην Ιωάννα

"Την είχε δει πέντε με έξι φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν έχουν αυτό που λέμε φιλικές σχέσεις. Ήταν γνωστές”, είπε ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας.

"Η Ιωάννα δεν τον είχε δει ποτέ τον άνδρα αυτόν" πρόσθεσε o Απόστολος Λύτρας.

"Της έστειλε και δεύτερο μήνυμα, που δεν έχει γίνει γνωστό, όπου της έλεγε είμαι με αυτόν τον άνθρωπο και η Ιωάννα της απάντησε τι είναι αυτά που μου λες”, αποκάλυψε ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτός ο διάλογος έγινε πριν από 1,5 με 2 χρόνια.

"Προσπαθούσα να πω σε όλους ότι η Ιωάννα δεν είχε κάτι να κρύψει, ήθελε να βρεθεί η δράστιδα. Η Ιωάννα είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας”, τόνισε ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Αν δεν την είχαν συλλάβει, θα ξαναχτύπαγε με τον ίδιο τρόπο. Θα θεωρούσε ότι κάποια άλλη γυναίκα θα απειλούσε τη σχέση της και θα έκανε ξανά επίθεση, πιστεύω”, ανέφερε ο δικηγόρος.