Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακιστέα η 35χρονη

481
Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακιστέα η 35χρονη

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου.

Η 35χρονη δεν είπε τίποτα στον ανακριτή και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Από εκεί και πέρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πολύκροτη αυτή υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη, ενώ το θύμα της υπόθεσης, η 34χρονη Ιωάννα δηλώνει διά του δικηγόρο της Απόστολου Λύτρα ότι θα αναμένει την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης στον ανακριτή να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η 35χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα θεωρώντας ότι εκείνη μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην σχέση της με ένα 40χρονο άνδρα, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας.

Μια σχέση όμως, που όπως κατέθεσε ο ίδιος ο 40χρονος στις Αρχές, ήταν ελεύθερη χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Παρ’ όλα αυτά η κατηγορουμένη, λόγω ενός αιτήματος φιλίας που έκανε ο 40χρονος στην Ιωάννα, αποφάσισε να της επιτεθεί, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας ενδέχεται να προετοίμαζε την επίθεσή της σε βάρος της άτυχης κοπέλας από τον περασμένο Ιανουάριο, δεδομένου ότι μάρτυρας - γείτονας της Ιωάννας έχει καταθέσει πως έβλεπε το διάστημα εκείνο μια μυστηριώδη γυναίκα κάτω από την πολυκατοικία τους στο Μοσχάτο.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται πλήθος στοιχείων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η επίθεση, καθώς και «ντοκουμέντα» που «δένουν» την εμπλοκή της 35χρονης στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με τις αρχές.

Πρόκειται για τα ρούχα που έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι φορούσε η δράστης της επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας και τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της κατηγορουμένης, την τηλεκάρτα που την «έκαψε» αλλά και μια περούκα και αντικείμενα που η ίδια είχε στην τσάντα τη ώρα που την πλησίασαν οι αστυνομικοί.

Ακόμη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης. Σε ένα από αυτά η κατηγορουμένη γράφει για τον 40χρονο άνδρα για τον οποίο, κατά τα στοιχεία, φαίνεται πως επιτέθηκε στην Ιωάννα.

«Αυτός, με αυτόν πορεύομαι, ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει κάποια του κολλάει. Αλλά δεν κάνει κάτι. Με κρατάει στα χέρια του. Θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;», αναφέρει η γυναίκα για τον 40χρονο, σύμφωνα με το MEGA.

Κατηγορουμένη και θύμα γνώριζαν η μία την άλλη, καθώς κατάγονται από διπλανά χωριά.

Η 34χρονη Ιωάννα από το Λουτρό και η 35χρονη από τον Σταθά Αιτωλοακαρνανίας.

Είχε βάλει GPS στο αυτοκίνητο της Ιωάννας

H 35χρονη φαίνεται να είχε τοποθετήσει ακόμα και GPS Tracker στο αυτοκίνητο της 34χρονης Ιωάννας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο κινητό της βρέθηκε εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού, με την οποία γνώριζε κάθε στιγμή πού βρίσκεται η νεαρή κοπέλα από την Αμφιλοχία. 

αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν αποκλείουν η 35χρονη να προέβη σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να εξακριβώσει εάν η Ιωάννα είχε επαφές με τον σύντροφό της.

Επίσης, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν ότι στο ιστορικό του υπολογιστή και των κινητών τηλεφώνων της φερόμενης δράστιδας εντόπισαν στοιχεία αναζήτησης αγοράς πομπού GPS στο διαδίκτυο.