Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

393
Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

Σφίγγει ο κλοιός για την μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της.

Η Αστυνομία επικεντρώνει της έρευνές της στο κοντινό, προσωπικό περιβάλλον της 34χρονης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, προκειμένου να βρει τη δράστιδα.

Ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε τι του είπε η 34χρονη για την μαυροφορεμένη γυναίκα και τα κίνητρα της επίθεση.

«Έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής περίπου 20 άτομα από τον φιλικό, επαγγελματικό και κοινωνικό κύκλο της 34χρονης. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα συγκρίνουν τις καταθέσεις, προκειμένου να βρεθεί κάποιο στοιχείο», ανέφερε ο δικηγόρος της νεαρής γυναίκας.

«Η επίθεση με το βιτριόλι ήταν καλά σχεδιασμένη. Θεωρώ πως υπήρχε σχεδιασμός και στον τρόπο διαφυγής. Πρωί, στην Καλλιθέα, σε πολυσύχναστο σημείο, με τόσους ανθρώπους και να μην έχει δει κάποιος κάτι ή έστω να έχει πιάσει κάτι κάποια κάμερα είναι δύσκολο, εκτός και αν κάποιος γνώρισε πρόσωπα και καταστάσεις», είπε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος δεν απέκλεισε η δράστις να είχε συνεργούς ή να υπάρχει και ηθικός αυτουργός πίσω από την επίθεση.

“Περιμένουμε την ταυτοποίηση και την απόδειξη”

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας της 34χρονης, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας με την μάσκα, που έριξε το καυστικό υγρό και εξαφανίστηκε.

Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι δεν αρκούν οι ενδείξεις που υπάρχουν, γι' αυτό αναμένεται η ταυτοποίηση και η απόδειξη. “Στην αρχή υπάρχει το σοκ της επίθεσης, αλλά περνώντας ο χρόνος ανασύρει μνήμες και τις μεταφέρει στην αστυνομία” είπε για την 34χρονη.

“Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να φθάσει σε ασύλληπτα μονοπάτια που καταστρέφουν ζωές. Εξετάζονται ότι στοιχεία υπάρχουν”, πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας. “Το δυσκολότερο είναι το μετά. Θα πρέπει να αποκαταστήσει ένα μεγάλος μέρος των βλαβών που έχει υποστεί, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Έχει μακρύ δρόμο” κατέληξε.

Το προφίλ της μαυροφορεμένης γυναίκας

Από τις περιγραφές της 34χρονης προς τους αστυνομικούς προκύπτει η περιγραφή της γυναίκας με το βιτριόλι, αποκαλύπτοντας το σκίτσο της δράστριας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος με ύψος κοντά στο 1.68. Το χρώμα των μαλλιών της είναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φορά ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη.

Φορά, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη και κινείται πολύ κοντά στον τόπο της επίθεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε.
Αυτή τη στιγμή, η εικόνα της γυναίκας αναλύεται καρέ-καρέ, ενώ όπως φαίνεται η εικόνα της δεν είναι άγνωστη στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιάζει με άτομο από το περιβάλλον της Ιωάννας.

Το σίγουρο είναι ότι όσο και αν προσπάθησε δεν απέφυγε τελικά μια συγκεκριμένη κάμερα που την έχει καταγράψει. Όταν τελειώσει η επεξεργασία της εικόνας θα γίνει η ταυτοποίηση και το πρόσωπο που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα θα είναι στα χέρια της αστυνομίας.

Όπως φαίνεται ο κλοιός σφίγγει για τη μαυροντυμένη γυναίκα και κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η γυναίκα που υποψιάστηκαν οι αρχές από την πρώτη στιγμή.

Επιτυχημένο και το δεύτερο χειρουργείο της 34χρονης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο κατά σειρά χειρουργείο της 34χρονης Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η επέμβαση της 34χρονης Ιωάννας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και διήρκεσε τουλάχιστον τρεις ώρες. Όπως ανέφεραν οι γιατροί της κοπέλας, και το δεύτερο χειρουργείο πήγε καλά, όμως αναμένεται να υποβληθεί σε αρκετά ακόμα για τα επόμενα δύο χρόνια.