Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Προσαγωγή της βασικής υπόπτου

445
Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

Στην προσαγωγή της βασικής υπόπτου για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα προχώρησε η Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθη για την υπόθεση μία γυναίκα, η οποία κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Η 35χρονη δεν έχει ομολογήσει για την πράξη της, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το στοιχείο που φέρεται να την πρόδωσε είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης.

Η γυναίκα που συνελήφθη προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 35χρονη είναι μια ιδιωτική υπάλληλος, η οποία κατά πληροφορίες είχε ερωτική αντιζηλία με την Ιωάννα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μέσα στην ημέρα θα προσαχθεί και η δεύτερη γυναίκα για την οποία οι αστυνομικοί κατέληξαν ότι είναι επίσης ύποπτη για την επίθεση.

Σύμφωνα ρεπορτάζ του OPEN, οι αστυνομικοί βρήκαν μία περούκα και μία τηλεκάρτα, η οποία πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε στις τηλεπικοινωνίες της πριν από την επίθεση. 

"Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020", αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ).

Οι αστυνομικοί πήγαν μαζί με την 35χρονη ιδιωτική υπάλληλο στο σπίτι της το οποίο κάνουν φύλλο και φτερό αναζητώντας επιπλέον στοιχεία.

Το πρωί της 20ης Μαΐου, η 34χρονη Ιωάννα έπεσε θύμα επίθεσης με θειικό οξύ (βιτριόλι) τη στιγμή που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

Από εκείνη την ημέρα η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διεξήγαγε έρευνες με βάση τις σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας, ενώ κατάθεση έδωσε και η 34χρονη.