Επίθεση σε εργαζόμενο του Μετρό: Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών(Video)

72
Επίθεση σε εργαζόμενο του Μετρό: Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση σε εργαζόμενο του Μετρό από δύο νεαρούς «αρνητές της μάσκας».

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, είναι θέμα ωρών η ταυτοποίηση και ίσως η σύλληψη των δύο νεαρών, οι οποίοι επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν σοβαρά ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης στο σταθμό της Ομόνοιας.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει ότι μπορεί να είναι ανήλικοι και να ανήκουν σε κάποια ομάδα που προχωρά σε επιθέσεις στα δυτικά προάστια. Αυτό ακριβώς το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκα θα υποβοηθήσει στον εντοπισμό τους μέσω του δικτύου καμερών.

Ακόμα, ενώ επιχειρείται να αντληθούν αποτυπώματα από το βαγόνι που κάθονταν, με το δεδομένο ότι δεν φορούσαν γάντια. Δίνεται η αρχική εικόνα ότι πρέπει να έχουν εισέλθει στον εν λόγω συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ανθούπολη – Ομόνοια – Ελληνικό» από τους πρώτους σταθμούς (Ανθούπολη, Περιστέρι, Άγιοι Ανάργυροι) και επιχειρείται να αντληθεί περαιτέρω υλικό από περιφερειακές κάμερες εντός κι εκτός του δικτύου του Μετρό κατά τη στιγμή της εισόδου τους στο σταθμό.

Όπως και της φυγής τους από εκείνο της Ομόνοιας μετά τα χτυπήματα.

Οι δύο νεαροί είχαν σχεδόν το ίδιο ντύσιμο και τον ίδιο σωματότυπο και δεν αποκλείεται να πρόκειται για συγγενείς. Από το βίντεο διαπιστώνεται ότι τα περισσότερα χτυπήματα με μανία τα πραγματοποίησε ένας από αυτούς που καταδίωξε τον ελεγκτή μόλις βγήκε από το βαγόνι, ενώ ο άλλος έρχεται σε δεύτερη φάση, ρίχνει μία κλωτσιά στον άτυχο υπάλληλο και σπεύδει να φύγει πρώτος.

Η κίνησή τους δείχνει ότι δεν είχαν σκοπό να κατέβουν στην Ομόνοια αλλά το έπραξαν επειδή ήθελαν να χτυπήσουν τον ελεγκτή.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωση του καταδίκασε την επίθεση νεαρών εναντίον ενός σταθμάρχη, στο μετρό της Ομόνοιας.

Όπως αναφέρει «σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, το οποίο κατέγραψε σκληρές εικόνες: