Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Στο αρχείο η υπόθεση της Μαρέβας Μητσοτάκη

69
Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Στο αρχείο η υπόθεση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Nα τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, ο ορκωτός λογιστής που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής δικαιολόγησε τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής (αποτελείται από δικαστικούς, εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) κ.α.) συμφώνησε σε αυτή τη θέση. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ που δια του Σπύρου Λάππα ζήτησε περεταίρω διερεύνηση.

Το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη αφορούσε το οικονομικό έτος 2015 και είχε να κάνει σε σχέση με τον τρόπο αγοράς της οικίας Βολταίρου στο Παρίσι.

Δηλαδή εάν είχε αποκτηθεί εξ΄ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών ύψους 725.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εκκρεμότητα ήταν τυπική καθώς η εισήγηση είχε κλείσει πριν τις Εκλογές μετά από δεκαετή έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών που την κρατούσαν απλά ανοιχτή για ευνόητους λόγους.

Όλοι οι δικαστικοί διαπίστωσαν ότι όλα ήταν απολύτως νόμιμα.