Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι: Εκκενώθηκε το κτίριο της Ματρόζου(βίντεο)

429

Επιχείρηση επανεκκένωσης πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στο κτήριο της οδού Ματρόζου, το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών επανεκατέλαβε το σφραγισμένο κτίσμα.

Ομάδες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο, στο οποίο δημιουργήθηκε ένταση, με χημικά από τις αρχές προς τους καταληψίες, ενώ στη συνέχεια, οι άνδρες της αστυνομίας, προσπάθησαν με τροχό να ανοίξουν την πόρτα.

Ύστερα από προσπάθεια μίας ώρας, οι αρχές αποφάσισαν να περάσουν στο κτήριο μέσα από ένα παράθυρο στο πλάι του, εκεί από όπου έβγαλαν του 5 καταληψίες, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δέχτηκαν πέτρες, καδρόνια και διάφορα αντικείμενα με αποτέλεσμα έξι από αυτούς να τραυματιστούν. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Στο άλλο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21 που έγινε ανακατάληψη δεν έχει αρχίσει ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας και συμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου και ύστερα στην Παναιτωλίου.