Έπρεπε να περάσουν τρία 24ωρα για να επικοινωνήσει (επιτέλους) ο Μητσοτάκης με κάποιον Ευρωπαίο αξιωματούχο

250

Παραμένουν μεγάλα τα ερωτήματα για την  εξαιρετικά ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης, και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι στην πρωτοφανή κίνηση Ερντογάν να βεβηλώσει την Αγιά Σοφιά.

Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ αλλά και με ΟΔΥΝΗ τον παρανοικό Ερντογάν να προχωρά ανενόχλητος στους όποιους σχεδιασμούς του, που έχουν να κάνουν με την "εργαλοιοποίηση" του Παγκόσμιου Λίκνου της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση από την Ελληνική πλευρά.

Και προφανώς δεν αποτελεί "δικαιολογία" πως θα ήταν "λάθος διπλωματικά" να μετατραπεί το θέμα της μετατροπής του εβληματικού ναού της Πόλης σε Οθωμανικό Τζαμί, ζήτημα Ελληνο-Τουρκικής διαφοράς.

Την ίδια στιγμή η βάση αλλά και η Κοινοβουλευτική ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που πάντα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της Εθνικών Συμφερόντων της Πατρίδας, κυριολεκτικά "βράζουν" από την ΑΝΑΙΜΙΚΗ αντίδραση της  Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι πολύ πιθανό πως πως όσα συμβαίνουν σήμερα στην Αγιά Σοφιά αλλά και ο "θερμός" Αύγουστος που αναμένεται,  να προκαλέσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο στην χώρα.

Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα με την Αγιά Σοφιά

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, συζήτησαν για τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή Σύνοδο Κορυφής και για την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας με το ιστορικό μνημείο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει τον τηλεφωνικό γύρο επαφών και με άλλους ηγέτες.

Νωρίτερα σήμερτα, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κατέληξε σε μια πολιτική με δύο κατευθύνσεις απέναντι στην Τουρκία, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρεθούν τα απαραίτητα «μονοπάτια» που θα μπορούσαν να μειώσουν την ένταση ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, αλλά παράλληλα να καθοριστούν επακριβώς οι ευρωπαϊκές επιλογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω μέτρα κατά της Άγκυρας σε περίπτωση που συνεχιστούν οι προκλήσεις.