Έρευνα: Η καρδιά προδίδει περισσότερο τις γυναίκες

179
Η καρδιά προδίδει περισσότερο τις γυναίκες

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τον υπ’αριθμόν ένα κίνδυνο σε κάθε χώρα, ενώ αποτελούν, σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι σε σχέση με τους άντρες, την κύρια αιτία θανάτου για γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Περίπου το ένα τρίτο του γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ πάσχει από καρδιαγγειακά νοσήματα, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του καρδιακού μυός, καθώς και στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την American Heart Association (AHA), ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 61% των γυναικών με καρδιαγγειακά νοσήματα δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες προτάσεις, για σωματική άσκηση.

Οι εν λόγω οδηγίες προτείνουν 150 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, δηλαδή περίπου 30 λεπτά γρήγορης βάδισης την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Οι γυναίκες ηλικίας 40 έως 64 ετών, που δεν χαρακτηρίζονται από έντονη σωματική δραστηριότητα, αποτελούν την ηλικιακή ομάδα ταχύτερης ανάπτυξης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.