Έρευνα: Καφές και τσάι κατά της παχυσαρκίας

729
Έρευνα: Καφές και τσάι κατά της παχυσαρκίας

Τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην μείωση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη που έγινε σε πειραματόζωα, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν ότι η καφεΐνη σταματά την παραγωγή λίπους στο σώμα ενώ παράλληλα αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο εσωτερικό των λιποκυττάρων από το κανονικό.

Για τις ανάγκες της έρευνας, τα πειραματόζωα κατανάλωσαν καφεΐνη ισοδύναμη των τεσσάρων φλιτζανιών και στην συνέχεια ακολούθησαν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, λίπος και ζάχαρη για τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα, έλαβαν 16% λιγότερο βάρος συγκριτικά με όσα δεν κατανάλωναν καφεΐνη, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνει την δράση του γονιδίου, που συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις αρχικά προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα οφέλη του τσαγιού από βότανα στην υγεία του οργανισμού και διαπίστωσαν τελικά ότι όπως ο καφές, έτσι και αυτό βοηθούσε σημαντικά στην απώλεια βάρους.