Έρευνα: Πιο θαυματουργό απ’ ότι πιστεύαμε το αβοκάντο

448
αβοκάντο

Αν συνηθίζετε να ρίχνετε αβοκάντο στη σαλάτα σας, τότε ίσως να κρατάτε στα χέρια σας το κλειδί για τον έλεγχο της παχυσαρκίας και την καθυστέρηση ή την πρόληψη του διαβήτη, όπως υποστηρίζει μια νέα μελέτη που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Guelph.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αβοκατίνη B (AvoB), ένα λιπίδιο που βρίσκεται μόνο στο αβοκάντο, αντιμετωπίζει την ατελή οξείδωση στους σκελετικούς μύες και το πάγκρεας, μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Σε κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ανθρώπους, οι ερευνητές χορήγησαν την AvoB ως συμπλήρωμα διατροφής στους συμμετέχοντες που ακολουθούσαν μια τυπική διατροφή δυτικού τύπου και φάνηκε ότι η ουσία απορροφάται με ασφάλεια στο αίμα χωρίς να επηρεάσει τα νεφρά, το ήπαρ ή τους σκελετικούς μύες.

Επιπλέον, η ομάδα παρατήρησε μείωση στο βάρος των ατόμων. Έχοντας αποδείξει την ασφάλεια της χρήσης της ουσίας αυτής στους ανθρώπους, οι ερευνητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κλινικές δοκιμές για να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα της AvoB στη θεραπεία μεταβολικών παθήσεων στους ανθρώπους.