Έρευνα: Ποια μουσική ταιριάζει την ώρα του φαγητού

295
Η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του φαγητού, είτε στο σπίτι είτε στο εστιατόριο, παίζει σημαντικό ρόλο.

Η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του φαγητού, είτε στο σπίτι είτε στο εστιατόριο, παίζει σημαντικό ρόλο.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας για φαγητό, από το σχήμα του πιάτου, μέχρι τον φωτισμό και την παρέα.

Όμως, πιο σημαντική, απ’ όσο νομίζαμε είναι η μουσική που ακούτε αυτή την ώρα.

 Μελέτες δείχνουν ότι παρ’ όλο που μια ρυθμική μουσική είναι ιδανική όταν γυμναζόμαστε, δεν ταιριάζει σε ένα δείπνο και μπορεί να μας ωθήσει να φάμε γρηγορότερα απ’ όσο θα θέλαμε.

Η δυνατή μουσική δεν είναι επίσης ιδανική για φαγητό, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Marketing Science. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που έτρωγαν σε θορυβώδες περιβάλλον κατέληγαν να επιλέγουν πιο ανθυγιεινές τροφές σε σχέση με όσους δειπνούσαν σε ήσυχο χώρο.

Ποια μουσική, λοιπόν, είναι η κατάλληλη; Η απαλή μουσική, που φαίνεται πως αυξάνει την ικανοποίησης και συνδέεται με την κατανάλωση λιγότερου φαγητού.  

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Culinary Science & Technology, η απαλή, κλασική μουσική είναι η καλύτερη επιλογή.

Εκτός του ότι μας προκαλεί ικανοποίηση, φτιάχνει διάθεση και ατμόσφαιρα και μπορεί να δώσει την αίσθηση εστιατορίου, ακόμη και σε ένα δείπνο στο σπίτι.