Έρευνα: Πόση σημασία έχει ποια ώρα τρώμε

281
Πόση σημασία έχει ποια ώρα τρώμε

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Υγείας της Αυστραλίας κατέγραψαν την επίδραση της λεγόμενης «χρονικά καθορισμένης διατροφής» σε 15 άνδρες για μία εβδομάδα.

Οι ερευνητές κατέγραφαν καθημερινά την ανταπόκριση της γλυκόζης στο αίμα ανάλογα με κάθε γεύμα και παρατήρησαν ότι η χρονικά περιορισμένη διατροφή συντελούσε σε βελτιωμένο έλεγχο της γλυκόζης, ανεξαρτήτως του πότε οι άνδρες επέλεγαν να σταματήσουν να τρώνε.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν, ότι το πότε και όχι το τι τρώμε, μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα. Οι άνδρες που διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 περιόρισαν την διατροφική πρόσληψη σε ένα εύρος εννέα ωρών την ημέρα», ανέφερε η Δρ. Χέιλμπρον.

Και κατέληξε αναφέροντας ότι «η χρονικά εστιασμένη σίτιση αποδεικνύει ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε ό,τι μας αρέσει και μέχρι σήμερα το θεωρούμε «κακό».

Αλλά αν το τρώμε την κατάλληλη στιγμή της ημέρας, όταν το σώμα μας είναι βιολογικά ικανό να διαχειριστεί το διατροφικό φορτίο και το σημαντικότερο, όταν έχει τον χρόνο να το διαχειριστεί, τότε δίνουμε στον οργανισμό μας περισσότερο χρόνο να επανέλθει σε ισορροπία».