Έρευνα: Προτιμούν τη δουλειά από το... σπίτι

178
Προτιμούν τη δουλειά από το... σπίτι

Το 70% των επιχειρήσεων λειτουργεί πλέον με το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ μόνο το 6% απαιτεί φυσική παρουσία των εργαζομένων.

Αυτό προκύπτει με βάση πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Ranstad Hellas, όπου καταγράφεται το νέο μοντέλο εργασίας που επικρατεί σε πάρα πολλές επιχειρήσεις, χωρίς να ανατρέπονται όμως οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται δυσλειτουργίες, καθώς απαιτείται ομαδική συνεργασία και παρατηρούνται πολλά... παρατράγουδα λόγω των καθυστερήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού πολλών επιχειρήσεων, η προοπτική παράτασης της Τηλεργασίας αναδεικνύεται μονόδρομος για τις αντοχές τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η σταδιακή επάνοδος των εργαζομένων στην εργασία τους, μετά την άρση του lockdown, αναδεικνύει την ανάγκη να... ξαναγραφτεί το πλαίσιο του τρόπου εργασίας με την υιοθέτηση μέτρων που θα μπορούν να εγγυηθούν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οι 2 στις 10 επιχειρήσεις υιοθετούν πλέον εξ ολοκλήρου την εργασία εξ αποστάσεως και θα συνεχίσουν με το ίδιο μοντέλο έως το τέλος του έτους.

Επιπλέον, 5 στις 10 επιχειρήσεις διατηρούν τους εργαζομένους, σε ποσοστό 50%-80%, σε καθεστώς Τηλεργασίας, ενώ μόνο το 6% απαιτεί τη φυσική παρουσία τους στον χώρο εργασίας.