Έρευνα: Σε ποιους αρέσουν οι γυναίκες με καμπύλες

1429
Έρευνα: Σε ποιους αρέσουν οι γυναίκες με καμπύλες

Ποιο είναι τελικά το ιδανικό γυναικείο σώμα; Την απάντηση αναζήτησαν Βρετανοί ερευνητές, μελετώντας τις προτιμήσεις μίας ομάδας χωρικών σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Νικαράγουα, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τηλεόραση και την επίδραση που έχει στις επιλογές τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ερευνητές μελέτησαν τις απαντήσεις 299 ανθρώπων –εκ των οποίων 150 γυναίκες– από επτά διαφορετικές φυλές στην απομακρυσμένη περιοχή Pearl Lagoon της Νικαράγουας.

Τα ευρήματα έδειξαν πως η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων με ηθοποιούς και μοντέλα, κάνει τους τηλεθεατές να προτιμούν τις πιο αδύνατες γυναίκες, σε αντίθεση με όσους έχουν μηδενική σχεδόν πρόσβαση σε τηλεοπτικούς δέκτες.

Οι χωρικοί που εκτέθηκαν σε συνεχόμενη προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων έδειξαν προτίμηση για πιο λεπτές σιλουέτες, με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) 23, ένα «υγιές» βάρος (φυσιολογικού βάρους θεωρούνται όσοι έχουν ΔΜΣ από 20 έως 25).

Σε αντίθεση, όσοι απείχαν από την παρακολούθηση τηλεόρασης, δήλωσαν πως βρίσκουν θελκτικότερα τα γυναικεία κορμιά με Δείκτη Μάζας Σώματος 27, βαθμίδα που χαρακτηρίζει τους υπέρβαρους ανθρώπους.