Έρευνα: Τελικά και το κοτόπουλο δεν είναι τόσο αθώο…

342
Τελικά και το κοτόπουλο δεν είναι τόσο αθώο…

Χρόνια τώρα, το κόκκινο κρέας είναι στο στόχαστρο διεθνώς για τις επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία, ενώ το λευκό θεωρείται ως η πιο υγιεινή και λιγότερη επιβλαβής, εναλλακτική επιλογή.

Νέα έρευνα όμως, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρέας κάνουν κακό σε μεγάλες ποσότητες.

Η μελέτη αφορούσε 113 άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 65 ετών. Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν τυχαία, είτε στην ομάδα με μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά είτε σε εκείνη με μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Δείγματα αίματος συλλέχθηκαν στην αρχή αλλά και το τέλος κάθε δίαιτας, τα οποία μελετήθηκαν, με τις διαπιστώσεις να προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους ερευνητές.

Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρέας αύξησαν εξίσου τις ποσότητες των σωματιδίων LDL, τα οποία είναι υπεύθυνα για την μεταφορά λιπιδίων, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.