Έρευνα: Τροφές που ανακουφίζουν από τα αρθριτικά

515
Έρευνα: Τροφές που ανακουφίζουν από τα αρθριτικά

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τύποι αρθρίτιδας, οι οποίοι διαχωρίζονται ανάλογα με τον παράγοντα που ευθύνεται για την εκδήλωσή τους, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος είναι αναπόφευκτος.

Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν σε όσους έχουν αρθρίτιδα να ακολουθούν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα αποτρέψει την άσκηση υπερβολικής πίεσης στις αρθρώσεις. Η νούμερο ένα τροφή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι το μπρόκολο, όσο και αν το αποφεύγουν πολλοί.

Νούμερο δύο είναι τα κεράσια, καθώς οι ανθοκυανίνες τους έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λάιμ είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Βοηθούν κυρίως στην οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Άλλη πηγή υγιεινών λιπαρών κατά της φλεγμονής είναι οι ξηροί καρποί, ιδίως τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

Τέλος, τροφές που ανακουφίζουν είναι τόσο τα ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η ρέγκα αλλά και το σκόρδο.