Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας»

137
Την αισιοδοξία του για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί να παρουσιάσει αισιόδοξο κλίμα για το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα, μετά την πρόσφατη συνάντησή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε γνωστό πως οι απευθείας επαφές με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα «πυκνώσουν στο μέλλον».

Επιλέγοντας διαφορετική ρητορική απέναντι στη χώρα μας, σε σχέση με τον υπουργό Εξωτερικών, Mεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ερντογάν ρίχνει γέφυρες επικοινωνίες όχι μόνο με Ελλάδα, αλλά και με τις ΗΠΑ και το Παρίσι που επίσης υπάρχουν πολλά προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Με δηλώσεις του την Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος, έκανε γνωστό πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε να πυκνώσουν τις απευθείας επαφές τους στο μέλλον. Το ίδιο δήλωσε και για τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζον Μπάιντεν και Εμμανουέλ Μακρόν αντίστοιχα.

«Στις 14 Ιουνίου, την Ημέρα της Συνόδου Κορυφής, συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο κύριο Μακρόν, τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας κύριο Τζόνσον, τον Ισπανό Πρωθυπουργό κύριο Σάντσεζ, τον Ολλανδό Πρωθυπουργό κύριο Ρούτ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κύριο Μπάιντεν. Καταρχήν επιθυμώ να πω ότι όλες αυτές οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα για τα μέρη. Ιδιαίτερα με τους κύριους Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν, αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Σχετικά με τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάϊντεν, ειδικά για το ακανθώδες θέμα των S-400, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση όσο και σε αυτήν των επιτρόπων μας, συμφωνήσαμε με τους ομολόγους μας από την Αμερική, πως όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά το αντίθετο, τα πεδία συνεργασίας μας είναι πολύ περισσότερα και πιο επικερδή».