Παραλήρημα Ερντογάν κατά ΕΕ: «Μας δίνουν μαθήματα αυτοί που έχουν την κηλίδα της σφαγής»

88

«Έπεσαν οι μάσκες και είδαμε ποιοι κρύβονται πίσω τους. Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους τρομοκράτες αν δεν γίνουν όλα όσα έχουμε ζητήσει», είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην 3η Σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών της Αφρικής, στην Κωνσταντινούπολη, αντιδρώντας στο εμπάργκο που έθεσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, για τη διάθεση όπλων.

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας.

Εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε εμάς, αντιδρώντας στην επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης, ήταν αυτοί εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε με μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα».

«Είναι υποκριτές, αγαπούν τους τρομοκράτες αλλά θα πάρουν το μάθημά τους»

Ο Ερντογάν μετέβη στην πόλη Καϊσέρι, για τα εγκαίνια μιας τροπικής, εκεί όπου αναφέρθηκε ξανά στην στρατιωτική επιχείρηση, αφήνοντας αιχμές κατά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

«Τις τελευταίες 9 ημέρες έχουμε δεχτεί, σαν χώρα, πολύ άσχημες επιθέσεις. Έχουν πέσει οι μάσκες και είδαμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Ακούσαμε υποσχέσεις, αλλά δεν είδαμε καμία να υλοποιείται» δήλωσε και συνέχισε:

«Ποιος τρελός θα χτυπήσει την αλυσίδα που έχουν αναπτύξει στη Συρία; Εδώ και χρόνια, ο PKK και ο DAESH χτυπούν τη χώρα μας και τώρα που επιχειρούμε στα σύνορά μας για να προσφέρουμε ασφάλεια, υπάρχουν κάποιοι που δεν ανέχονται αυτό το βήμα.

Είναι εκείνοι που λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, δεν ξέρουν πώς να πολεμούν για την αξιοπρέπειά τους; Είναι υποκριτές, αγαπούν τους τρομοκράτες, είναι αλαζονικοί, είναι δειλοί... αυτοί θα μας σταματήσουν;

Κανείς δεν αναγνωρίζει την ισχύ του τουρκικού έθνους, αλλά θα το κάνουν τώρα και θα πάρουν το μάθημά τους. Θα αναγνωρίσουν την επιχείρησή μας, όπως το έκαναν στην Κύπρο, στην επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη και στο Αφρίν».