Ερωτήματα από την περίεργη απουσία Καμμένου από τη συνεδρίαση του υπουργικού

56

Έντονα ερωτήματα προκάλεσε η απουσία του υπουργού Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν στη Βουλή αλλά επέλεξε να παραμείνει στο γραφείο του, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 μέτρα από την αίθουσα που συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο όπου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup.

Σύμφωνα με διαρροές από στελέχη των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είχε ένα σημαντικό ραντεβού και γι’ αυτό τον λόγο δεν πήγε στην συνεδρίαση, ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε να μεταφέρει το ραντεβού τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας Τσίπρα.

Άλλωστε την οικονομία έχει επικαλεστεί ο Πάνος Καμμένος ως δικαιολογία για τη στήριξη αυτής της κυβέρνησης προκειμένου να εξηγήσει στους βουλευτές του την αποδοχή, επί της ουσίας της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Είτε ήθελε να δείξει ότι δήθεν είναι δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση και δη τον Αλέξη Τσίπρα, είτε ήθελε να συντηρήσει ένα κλίμα με αφορμή τη συμφωνία για τα Σκόπια η ουσία είναι πως δεν μετείχε τουλάχιστον κατά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση του υπουργικού έχει ανακοινωθεί από χθες καθώς  και ότι άλλα μέλη του υπουργικού που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως για παράδειγμα η Έλενα Κουντουρά, έδωσαν κανονικά το παρών στη συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση, η πίεση που δέχεται ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του από τη συμφωνία για το ονοματολογικό έχει φτάσει πλέον στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης, ενώ οι αποχωρήσεις των Γιώργου Λαζαρίδη και Δημήτρη Καμμένου σίγουρα έχουν δυσκολέψει την κυβερνητική πλειοψηφία.