Έρχεται κατάργηση του SMS στο 13033

191

Τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας μας από το lockdown σχεδιάζει εδώ και αρκετές εβδομάδες η κυβέρνηση.

Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας να έχει αναβάλλει το σχέδιο για restart της οικονομίας αρκετές φορές, ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά ο κύβος ερρίφθη.

Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, η 5η Απριλίου θα είναι η ημερομηνία που ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, με στόχο να έχουν ανοίξει όσο τον δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες μέχρι την έναρξη του τουρισμού στα μέσα Μαΐου. Παράλληλα, ο κλάδος της οικονομίας ασφυκτιά και ζητάει άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, πριν να είναι αργά.

Οι προτάσεις για λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση επιθυμεί στις 5 Απριλίου να ανοίξει το λιανεμπόριο χωρίς περιορισμό.

Για να μπορέσει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο τι πρέπει να ανοίξει και τι μπορεί να ανοίξει η πρόταση είναι την πρώτη εβδομάδα να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα και μια εβδομάδα μετά να ακολουθήσουν τα μεγάλα εμπορικά, τα οποία θα λειτουργήσουν με click away. Αυτή η εισήγηση μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις των ειδικών.

Όσον αφορά τα σχολεία η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν στις 5 Απριλίου Γυμνάσια και Λύκεια. Αν υπάρχει ενστάσεις για το κοινό άνοιγμα από τους επιδημιολόγους η λύση που θα προταθεί είναι να ανοίξει πρώτα η Τρίτη Λυκείου και να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Η εστίαση, όπως φαίνεται, δεν θα είναι στο τραπέζι της συζήτησης, ενώ αντίθετα θα συζητηθεί αν θα επιτραπούν ή όχι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ακόμα και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Πότε θα καταργηθούν τα SMS

Σχετικά με το μεγάλο θέμα του SMS στο 13033, το οποίο βρίσκεται στη ζωή μας για… πάνω από ένα χρόνο, όπως όλα δείχνουν θα «τελειώσει» όταν ανοίξει η εστίαση και δεν θα έχει πια νόημα να το χρησιμοποιούμε.

Σύμφωνα πάντα με το MEGA αυτό αναμένεται να συμβεί είτε στις 12, είτε στις 19 Απριλίου.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως τα SMS που εστάλησαν στο 13033 για μετακίνηση κατά τη διάρκεια του lockdown φτάνουν τα… 775