Έρχεται «καυτός» πολιτικός Σεπτέμβρης

528
Σύγκρουση κορυφής αύριο στη Βουλή

«Καυτός» αναμένεται να είναι πολιτικά ο φετινός Σεπτέμβρης με την Κυβέρνηση να επιχειρεί να κρατήσει όρθια την ελληνική οικονομία εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ετοιμάζεται για το γνωστό σπορ της «επαναστατικής γυμναστικής», επενδύοντας στην καταστροφή.

Η κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε ούτε τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν εκατέρωθεν βολές με έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής.

Από τη μία πλευρά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπροστά της ανηφορικό δρόμο για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, ενώ από την άλλη οι ινστρούκτορες της Κουμουνδούρου ετοιμάζουν το έδαφος για δομική αντιπολίτευση, στρατηγική που πάντως έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Αναμφίβολα, η κατάρρευση του κ. Τσίπρα σε επίπεδο αριθμών έχει ανησυχήσει τον ίδιο και την ηγετική του ομάδα που εμμένουν ωστόσο σε μία απαρχαιωμένη στρατηγική στην οποία η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη.

Η απουσία ενός συγκροτημένου εναλλακτικού σχεδίου και οι πρόσφατες μνήμες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για επανάκαμψη.

Στην αντίπερα όχθη, η Κυβέρνηση έχει ήδη έρθει αντιμέτωπη  με την σκληρή πραγματικότητα και χρειάζεται πλέον να επιδείξει καλύτερες επιδόσεις στην άσκηση πολιτικής με λιγότερη επικοινωνία και περισσότερη ουσία. Η ίδια εξάλλου έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και η περίοδος χάριτος από τους πολίτες είναι πλέον παρελθόν.