Έρχεται Μαύρο Φθινόπωρο - Στοιχεία «φωτιά» προκύπτουν ήδη από τις δημοσκοπήσεις

594
Συρρικνώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας

Μεγάλη ανησυχία για το εισόδημα τους και έντονη αβεβαιότητα για το μέλλον επικρατεί σε όλα τα νοικοκυριά που βλέπουν πλέον να έρχεται οικονομική καταιγίδα από τις αρχές Φθινοπώρου.

Η διαρκής αποθέωση της Κυβέρνησης από παλιούς και όψιμους «φίλους» της δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική εικόνα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και η οποία αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο στα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Οι προσδοκίες της πλειοψηφίας διαρκώς μειώνονται αφού το σύνολο είναι υποχρεωμένο να δώσει τη μάχη της επιβίωσης με άνισους όρους.

Δεν είναι μόνο ο Κορωνοιός που αποτρέπει ευρεία κοινωνικά στρώματα από το να πάνε λίγες μέρες διακοπές, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει μείνει ευρώ στο πορτοφόλι τους. Ένα μικρό ποσοστό θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό ή στο εξοχικό τους, ενώ ελάχιστοι θα είναι οι προνομιούχοι που θα καταφέρουν να δουν το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ή το Ποντικονήσι στην Κέρκυρα.

Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση. Το 64,7%, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Marc, θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορωνοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την Κυβέρνηση να δει κατάματα την πραγματικότητα και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της μεγάλης μάζας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές της ανάγκες.

Να αφήσει δηλαδή την επικοινωνία και να ασχοληθεί με την ουσία της πολιτικής για να μην βρεθεί στο τέλος προ εκπλήξεων.