Έρχεται νέα κακοκαιρία-εξπρές: Χιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες

299
Χιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες

Νέα κακοκαιρία - εξπρές αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο αδύναμα από τη «Ζηνοβία», ωστόσο αναμένεται να χιονίσει και στην Αττική.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, δεν αποκλείει ακόμα και να το στρώσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Παράλληλα, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι παγερός σε όλη την χώρα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως ο καιρός θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος αναφέρει:

Ανάλυση της σημερινο – αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας:

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C.

Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).