Έρχονται κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

277

Μία δύσκολη εξίσωση με παρονομαστές τη Δημόσια Υγεία και την Οικονομία καλείται να λύσει τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν μέσω ισχυρών αναταράξεων που προκαλεί η νέα έξαρση την πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να αποφύγει πάσει θυσία ένα δεύτερο γενικό lockdown, εντούτοις η επιδείνωση της κατάστασης φέρνει πλέον στο επίκεντρο νέα αυστηρά μέτρα προκειμένου να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πολλοί κλάδοι στην οικονομική δραστηριότητα βρίσκονται σε περιδίνηση, την ώρα που τα κρούσματα ασκούν μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη διαβεβαιώσει σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι έχει τα ταμειακά διαθέσιμα για να αντιμετωπίσει μία νέα έκτακτη κατάσταση, ενώ το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνει με σταθερά βήματα το σχέδιο του για την ανακούφιση των πληγέντων από την πανδημία και των πολιτών με στοχευμένα μέτρα, πάντα μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών ορίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης εμφανίζεται αποφασισμένος να προλάβει τα χειρότερα και αύριο αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη αυστηρών μέτρων που θα ισχύσουν για ολόκληρο τον Νοέμβριο.

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στοχεύει πέρα από τα μέτρα να προχωρήσει σε ένα καμπάνια ενημέρωσης και αφύπνισης των πολιτών.