Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Champions League

284
Έρχονται αλλαγές στο Champions League

Φουντώνει η φημολογία για τις αλλαγές που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στο Champions League.

Μία από τις αλλαγές που δρομολογούνται από την UEFA είναι η αύξηση των αγώνων που θα δίνουν οι ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθούν κατά τέσσερις οι αγώνες που θα δίνουν οι ομάδες, που θα συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα δίνουν τέσσερις αγώνες.

Τα ανώτατα στελέχη της UEFA έχουν έρθει στη συγκεκριμένη συμφωνία με τους συλλόγους, ώστε από τη σεζόν 2024-25 να αναδιαμορφωθεί το τουρνουά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Times».

Μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, αλλά εκτιμάται πως θα προκύψει ένας ακόμη γύρος πριν τη φάση των νοκ άουτ στους «16».

Βέβαια, δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο στη φάση των «8» να δημιουργηθούν δύο όμιλοι από τέσσερις ομάδες αμφότεροι. Μάλιστα, αυτοί οι τέσσερις θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση του επόμενου έτους ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβουν στο εθνικό τους πρωτάθλημα.

Ωστόσο, μία τέτοια απόφαση πρόκειται να προξενήσει προβλήματα στις εθνικές διοργανώσεις, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν πίσω για να χωρέσουν οι αναμετρήσεις στο ετήσιο καλεντάρι.

Όπως αναφέρουν οι «Times», μία λύση για τις αγγλικές ομάδες είναι να σταματήσουν να αγωνίζονται στο League Cup Αγγλίας, αφού η απόφαση για ριζικές αλλαγές στο Champions League φαίνεται πως τις βρίσκει σύμφωνες, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα ετήσια έσοδά τους.