Έρχονται «τσουχτερά» Τέλη Κυκλοφορίας: Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (πίνακες)

7
Έρχονται «τσουχτερά» Τέλη Κυκλοφορίας

Για ακόμα μία χρονιά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση στο taxisnet των Τελών Κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το 2019 έχει ξεκινήσει.

Εφόσον δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για αλλαγές και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για πιο δίκαιο σύστημα, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι.

Αναλυτικά:

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πίνακας 1

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πίνακας 2

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πίνακας 3

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πίνακας 4Όσον αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα με κινητήρα έως και 1.548 κυβικά εκατοστά.

Για τα οχήματα με μεγαλύτερο κινητήρα (από 1.549 κ. εκ. και άνω) τα τέλη κυκλοφορίας θα αντιστοιχούν στο 60% των τελών κυκλοφορίας για τα συμβατικά αυτοκίνητα, αναλόγως με την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης.

Υπάρχει και η περίπτωση να έχει πωληθεί εντός του 2018 το αυτοκίνητο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ότι πρέπει να πάνε στην αρμόδια υπηρεσία και να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο υπάλληλος εκδίδει νέα προσωρινή άδεια κυκλοφορίας ενώ μετά από 7 ημέρες ο αγοραστής παραλαμβάνει την κανονική άδεια.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. οχήματος (πρωτότυπη και φωτοτυπία)

Ισχύον ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου), εφόσον υποχρεούται να διαθέτει το όχημα. (πρωτότυπο και φωτοτυπία)

Αίτηση Μεταβίβασης Οχήματος

Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο (το είχε αγοράσει με δόσεις)

Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, πωλητή και αγοραστή.

ΑΦΜ αγοραστή

Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους αδείας του οχήματος. Στην αιτιολογία μην ξεχάσετε να αναγράψετε την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος

Βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας