Εθνικό μέτωπο απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν στήνει η Κυβέρνηση   

216
Εθνικό μέτωπο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στήνει η Κυβέρνηση   

Αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στήνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Κυβέρνηση, ενώ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων και ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τις κινήσεις των Τούρκων, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ανοιχτή γραμμή τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, όσο και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη στείλει σαφές μήνυμα μέσα και έξω από τη χώρα, αλλά κυρίως στον Ερντογάν ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις απαραίτητες στρατηγικές κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους συμμάχους να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Άγκυρα που συνεχίζει απτόητη το γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Jens Stoltenberg, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή!

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος βρίσκει την Κυβέρνηση σε κόκκινο συναγερμό για τα εθνικά θέματα, ενώ γίνεται καθημερινά σαφές πως αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ψυχραιμία μεν, αλλά με αποφασιστικότητα δε.