Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση του Σχοινά

122
Ευρωκοινοβούλιο: Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση του Σχοινά

Ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακροάσεων των προτεινόμενων αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των επιτρόπων, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, που ανακοίνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, η ακρόαση του Έλληνα επιτρόπου θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου από τις 19:30 μέχρι τις 22:30, ώρα Ελλάδας.

Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, η διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων με τους τρεις εκτελεστικούς αντιπροέδρους.

Τις ακροάσεις θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις στις οποίες ο επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των ομάδων (συντονιστών) στις διάφορες επιτροπές θα αξιολογήσουν την απόδοση των προτεινόμενων επιτρόπων.

Στις 15 Οκτωβρίου, από κοινού οι επικεφαλής των επιτροπών θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα διαβιβάσουν τα συμπεράσματά τους στη διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων.

Οι πρόεδροι θα προχωρήσουν στην τελική αξιολόγηση και θα αποφασίσουν εάν θα ολοκληρώσουν τις ακροάσεις κατά τη συνεδρίασή τους στις 17 Οκτωβρίου.

Το σώμα της Κομισιόν συνολικά θα πρέπει να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ονομαστική ψήφο.

Η ψηφοφορία αυτή πρόκειται να διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου.