Φίλης κατά κυβέρνησης για την Δικαιοσύνη: Αλλαγές με συναίνεση της αντιπολίτευσης(Video)

197

Με την συναίνεση της αντιπολίτευσης να προχωρήσουμε στις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Φίλης, διαφοροποιώντας την στάση του σε σχέση με την κυβέρνηση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, αφού επισήμανε πως η κυβέρνηση νομοθετικά είναι καλυμμένη και μπορεί να προχωρήσει, πρόεσθεσε πως υπάρχει ένα ζήτημα δεοντολογίας.

«Εγώ ακούω αυτό που λένε διαπρεπείς καθηγητές, και λέω γιατί να πρέπει να τσακωθούμε προεκλογικά, για την επιλογή της διοίκησης στον Αρειο Πάγο, θα μπορούσαμε με την ΝΔ να συναινετικά να συννενοηθούμε, γιατί το τριπρόσωπο έχει περάσει από την διάσκεψη των προέδρων, γιατί να κόψουμε την διαδικασία, και έναν από τους τρεις μάλιστα τον έχει ψηφίσει και η ΝΔ», είπε ο κύριος Φίλης.

Γιατί να πετάξουμε μπαλάκι στον κομματικό ανταγωνισμό το θέμα της δικαιοσύνης, διερωτήθηκε.

Παράλληλα ο κύριος Φίλης δήλωσε πως «όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών».

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «για το αποτέλεσμα των εκλογών συζητήσαμε, είναι μια αναοιχτή συζήτηση για να ανατρέψουμε το παιχνίδι εν όψει εκλογών, υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε».

Όσον αφορά την συζήτηση περί μεσαίας τάξης, ο κύριος Φίλης είπε: «Μέσα στην κρίση και η μεσαία τάξη υπέστη μία καθίζηση, η κρίση χτύπησε την μεσαία τάξη».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει η πραγματικότητα υπερφορολόγησης, που υπήρχε και εφόσον πιάστηκαν οι στόχοι σήμερα είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης.

Παραδέχθηκε εξάλλου πως τα υπερπλεονάσματα ήταν λάθος υπολογισμοί ναι, «που όμως γυρίζαμε κάτι πίσω».

Η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό ύφος και υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε με το χέρι στο μέλι, επισήμανε και ανέφερε ότι «σημασία έχει ότι η παράταξη που ανήκω, η Αριστερά μπορεί να στηρίξει μέχρι τέλους ότι η πολιτική ηθική έχει μεγάλη σημασία γι' αυτήν», προσθέτοντας πως «πρόσωπα υπάρχουν που έχουν το προσωπικό τους ήθος, ύφος», αν και «η κυβέρνηση έχει δώσει παράδειγμα πολιτικής ηθικής».