Φον ντερ Λάιεν: «Δεν θέλουμε ένα σκληρό Brexit»

139
Ε.Ε.: Η Φον ντερ Λάιεν θα προτείνει κατώτατο μισθό για όλες τις χώρες

Το θέμα του Brexit βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ακόμα, επιμένει να εμφανίζει μια διαπραγματευτική ελαστικότητα σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, σε νέα δήλωσή της ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει στη Βρετανία παράταση των συνομιλιών για το διαζύγιο, αν το Λονδίνο εξασφαλίσει μια ικανοποιητική βάση.

«Μια συντεταγμένη αποχώρηση είναι σημαντική για την έναρξη μελλοντικών δεσμών σε καλή βάση», επισήμανε χαρακτηριστικά η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών εφημερίδων, ανάμεσά τους η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιμένει πρώτα να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία και μετά θα ζητήσει συνομιλίες.

«Δεν θέλουμε ένα σκληρό Brexit. Αυτό δεν είναι καλό για καμιά πλευρά. Έχουμε μια καλή συμφωνία εξόδου», τόνισε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στη συμφωνία που έχει απορριφθεί και από τους δύο υποψηφίους για τη διαδοχή της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Σχετικά με το το έλλειμμα της Ιταλίας, η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι οι κατοχυρωμένοι δημοσιονομικοί κανόνες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τηρηθούν, αλλά πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο εγχειρίδιο κανόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως για να επιτρέψει μία ανάπτυξη βασιζόμενη στις επενδύσεις».