Φονικό στα Μέγαρα: Τι αναφέρει ο κατηγορούμενος

390
Έγκλημα στα Μέγαρα: Τι αναφέρει ο κατηγορούμενος

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο δικηγόρος του 50χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον κουνιάδο του στα Μέγαρα την Πέμπτη το βράδυ.

Ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού θα αποδώσει τη δολοφονία στα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας οικογενειακών, επαγγελματικών και προσωπικών επιλογών.

“Βρέθηκα σε αδιέξοδο δεν καταλάβαινα τι έκανα...” φέρεται πως θα υποστηρίξει σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του.

Ο 50χρονος, από τον περασμένο Απρίλιο όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του, άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Ο θάνατος της μητέρας του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση του καθώς ήταν πολύ δεμένος μαζί της.

Άρχισε να εμφανίζει ασταθή συμπεριφορά και προβλήματα, ενώ η απόρριψη της συζύγου του τον εξαγρίωσε και τον οδήγησε στη φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα, το ότι μετατέθηκε από σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών σε διοικητικό πόστο του νοσοκομείου των κρατουμένων λόγω της “περίεργης” συμπεριφοράς του χειροτέρεψαν την κατάσταση.

Τα επεισόδια με τους προϊσταμένους του ήταν συχνά ενώ ακόμα και την Πέμπτη, δηλαδή λίγες ώρες πριν πάρει το πιστόλι για να δολοφονήσει τον κουνιάδο του, είχε τσακωθεί στη δουλειά του με φόντο την μετάθεση του.

Το γεγονός δε, ότι, όπως φέρεται να υποστήριξε, η πρώην σύζυγος του δεν τον άφηνε να δει το παιδί του, τον εξόργιζε και τον έβγαζε εκτός εαυτού.

Ο 50χρονος μετά τη μεταγωγή του στην Εισαγγελία επέστρεψε στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής όπου και θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Τρίτης όπου θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Από εκεί και πέρα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή των Μεγάρων έτσι ώστε να εντοπίσουν το όπλο που χρησιμοποίησε ο 50χρονος, το οποίο όπως είπε δεν γνωρίζει που βρίσκεται καθώς τελούσε υπό πλήρη σύγχυση και πριν παραδοθεί το πέταξε, ενώ δεν δικαιολόγησε γιατί είχε στην κατοχή του παράνομα το όπλο.