Φως στο τούνελ δείχνει ο «οδικός χάρτης» του Κυριάκου Μητσοτάκη   

74

Με μία κίνηση ματ που περιελάμβανε την αποκάλυψη του «οδικού χάρτη» που θα φέρει τη χώρα σε ρυθμούς Κανονικότητας μετά από την πολύμηνη περιπέτεια με την πανδημία άλλαξε τα δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες ο Πρωθυπουργός πήρε πάνω του το παιχνίδι και έδειξε με καθαρές κουβέντες το δρόμο για την επόμενη μέρα, στήνοντας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μία σταθερή γέφυρα για τη μετάβαση στη μετά covid εποχή.

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία με εμφανή την κόπωση των πολιτών σε οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο από τις διαρκείς αναταράξεις της πανδημίας, προστάτευσε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με την κοινή γνώμη και που αποτυπώνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αλλάξει το κλίμα και να βελτιωθεί η ψυχολογία, παράγοντας καθοριστικός για μία δυναμική επανεκκίνηση από το καλοκαίρι και έπειτα.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να διαλύσει τη σύγχυση και τις αμφιβολίες που προκλήθηκαν από τα κρούσματα πολυφωνίας, ακόμα και με ευθύνη κυβερνητικών στελεχών, κάποια εκ των οποίων λειτουργούσαν ως σχολιαστές της επικαιρότητας παρά ως συνοδοιπόροι μιας προσπάθειας με κανόνες και αυτονόητο πλαίσιο λειτουργίας.

Σε ένα ακόμη σημείο που μπορεί να σταθεί κανείς είναι ότι πετυχαίνει έτσι να ακυρώσει το αντιπολιτευτικό αφήγημα της καταστροφής και να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα, καθώς από εδώ και στο εξής καλούνται να εφεύρουν νέα ατζέντα, μήπως και προσελκύσουν την κοινή γνώμη και βελτιώσουν πολιτικά και δημοσκοπικά την τραυματισμένη εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.