Φωτιά στη Χαλκιδική: Κάηκαν περίπου 7.000 στρέμματα

47

Περίπου 7.000 στρέμματα ήταν η έκταση στη Χαλκιδική που κάηκε από την φωτιά των προηγούμενων ημερών στη Σάρτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη.

Ο Μπάμπης Στεργιάδης τόνισε ότι δεν χάθηκε κανένας άνθρωπος, ούτε περιουσία, ενώ εκτίμησε ότι ελήφθησαν όλες οι σωστές αποφάσεις, καθώς ακόμη και το συντονιστικό όργανο συνεδρίασε επιτόπου, ώστε να μπορεί να εκτιμήσει αποτελεσματικά την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι άνεμοι στην περιοχή έφτασαν τα οκτώ μποφόρ, γνωστοποίησε ότι με τη βοήθεια των μηχανημάτων έργου δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες και σημείωσε ότι στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης συμμετείχαν πρωτίστως η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη συνέχεια οι δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Σιθωνίας, εθελοντές, το ΕΚΑΒ και το λιμενικό.

Παράλληλα, επτά άτομα μεταφέρθηκαν οργανωμένα από την περιοχή Κάμπος στο λιμάνι της Αχλάδας και από εκεί με μικρά σκάφη μέσω θαλάσσης, στη Σάρτη, ενώ κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν με λεωφορεία που διέθεσε ο δήμος.

"Ήταν σωστή και οργανωμένη η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στο 100%" σχολίασε και ανέφερε ότι χθες έγινε και η τελευταία παρέμβαση μαζί με την πυροσβεστική σε δύσβατη χαράδρα.

Η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" αναφέρθηκε στα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, επισήμανε ότι κάποιο ξερό δέντρο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ και σημείωσε ότι υπάρχουν ευθύνες. Ωστόσο τόνισε ότι "στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον συντονισμό της Περιφέρειας υπήρχε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα".

Τέλος, ερωτήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς διατύπωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης "Συμμετέχω", Δημήτρης Μούρνος, ωστόσο εκτίμησε ότι "η Περιφέρεια πράγματι έδωσε έγκαιρα την παρουσία της και το σωστό αποτέλεσμα".