Μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη (Videos&Photos)

167
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη Αττικής. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες.

barympompi

barympompi1

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

112_1

Πρόβλημα στο κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου προκαλεί βυθίσεις τάσης

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.