Φωτογραφία-ντοκουμέντο για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο (Photo)

198

Το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας ενισχύει η φωτογραφία του άτυχου φοιτητή, Νικόλα Χατζηπαύλου, από το σημείο που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο.

Ο Νικόλας Χατζηπαύλου δείχνει να έχει μόνο μώλωπες, κανένα κάταγμα, αλλά και ένα δέσιμο - πιθανότατα από σχοινί- στον καρπό του δεξιού xεριού του.

Aποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του διασώστη, Κωνσταντίνου Βάλβη, στο protothema.gr, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν νεκρό τον άτυχο φοιτητή Νικόλα Χατζηπαύλου: «Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο σημείο όπου τον εντoπίσαμε. Ήταν το σημείο εκκίνησης και τερματισμού καθημερινά για εμάς τους διασώστες, το σημείο που βρήκαμε τον άτυχο Νίκο. Αν ήταν εκεί, θα το είχαμε δει και σας μιλάω ειλικρινά, χωρίς να υπερβάλλω, πως αν ήταν μπαταρία από κινητό, θα το είχα δει το παιδί».

Και συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Βάλβης: «Πήγαμε από πέτρα σε πέτρα, 18 χιλιόμετρα ο καθένας περπάτημα την ημέρα, στην Κάλυμνο. Είναι καραφλά τα βουνά εκεί και θα φαινόταν το παιδί από χιλιόμετρα. Εγώ πιστεύω ότι είναι κάποιος γνώστης αυτός που έκανε το έγκλημα και δεν έγινε από αφέλεια.

Δεν ήταν στο σημείο και απόδειξη τα χώματα που υπήρχαν πάνω στο κορμί του, τα οποία δεν ήταν από την περιοχή. Μάλιστα, το χώμα ήταν από φρεζαρισμένη γη αυτό που ήταν πάνω στο σώμα του. Ενώ το χώμα στο σημείο που εντόπισα τον Νικόλα ήταν σκληρό».

«Όταν είδα το παιδί, είχε πολλά χτυπήματα από σύρσιμο. Φανταστείτε έναν άνθρωπο σαν να τον σέρνουν με αυτοκίνητο, με το στήθος μπροστά. Θα μπορούσαν να το αφήσουν σε σημεία που έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο σενάριο πραγματικής πτώσης, αλλά εκεί που το άφησαν το παιδί είναι εμπαιγμός. Εγώ δεν είδα κάποια παράδοξη θέση κάποιου μέλους του σώματος του Νικόλα. Ακόμα και στη στάση ακαμψίας που βρισκόταν το παιδί, ήταν τα μέλη του ορθά. Τα παπούτσια του παιδιού ήταν στα 12 μέτρα», λέει στο protothema.gr ο διασώστης.

xatzipavlou_main01

Τα στοιχεία που μαρτυρά η φωτογραφία-ντοκουμέντο:

1. Αποτύπωμα ρόδας στην πλάτη

Η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου ζει τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς δεν γνωρίζει ακόμα πως και γιατί πέθανε το παιδί τους. Η οικογένεια έχει πειστεί ότι ο Νικόλας δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο. Σύμφωνα με τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι γονείς, υποστηρίζουν ότι στην πλάτη του παιδιού τους υπάρχει ίχνος ρόδας αυτοκινήτου.

2. Μώλωπες και όχι κατάγματα

Το δεύτερο στοιχείο που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας είναι ότι η σορός του άτυχου φοιτητή έχει μώλωπες και κανένα κάταγμα, το οποίο θα δικαιολογούσε την πτώση στο βράχο στην Κάλυμνο.

3. Σημάδια στον καρπό

Το τρίτο στοιχείο δείχνει ότι ο Νικόλας Χατζηπαύλου έχει ένα περιμετρικό σημάδι στον καρπό του δεξιού χεριού του, απ' όπου, σύμφωνα με την οικογένεια και τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη, οι δράστες φαίνεται έδεσαν τον Νικόλα, πριν τον δολοφονήσουν.