Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Photos)

105
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφτηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στην Ιερά Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, στον Πατριαρχικό Ναό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς και από συνεργάτες του, προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό και ακολούθως έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συναντήσεώς τους συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αμείωτο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα του Οικουμενικού Θρόνου, της Ομογενείας της Πόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου καθώς και των Ορθοδόξων πιστών στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην περυσινή επίσκεψή του στη γενέτειρα του Πατριάρχη, την Ίμβρο, είπε ότι ήταν γι’ αυτόν μία ιδιαίτερη στιγμή και ότι έχει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμεθα εδώ στο Φανάρι και για εμένα και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο σήμερα μεγάλη Πέμπτη εν αναμονή της Αναστάσεως», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πατριαρχικό γραφείο σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

«Παναγιώτατε ήθελα Μεγάλη Πέμπτη να μου δοθεί η ευκαιρία να βρεθώ εδώ μαζί σας σε αυτή την τόσο σπουδαία μέρα της Ορθοδοξίας να σας μεταφέρω για μια ακόμη φορά την βαθιά αγάπη και τον σεβασμό μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο