Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης (Photos)

363
Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. Η διαδικασία της ορκωμοσίας των νέων υφυπουργών και των νέων αναπληρωτών υπουργών της Κυβέρνησης ήταν σύντομη.

Έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο τους ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και οι νέοι υφυπουργοί Υγείας, Ζωή Ράπτη και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

Πολιτικό όρκο έδωσε ο Πάνος Τσακλόγλου, νέος υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση.

Οι νέοι υπουργοί, όπως και ο πρωθυπουργός φορούσαν την σκουρόχρωμη μάσκα με το εθνόσημο, ενώ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου λευκή μάσκα. Μετά την ορκωμοσία οι υπουργοί υπέγραψαν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, απολυμαίνοντας τα χέρια τους, πριν παραλάβουν την πένα για τις υπογραφές.

Το «παρών» στην διαδικασία έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να συγχαρεί τον Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίο έχει άριστη συνεργασία στο υπουργείο.

Οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίστηκαν από υφυπουργοί σε αναπληρωτές υπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες.

Η Ζωή Ράπτη ανέλαβε υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, ο Νίκος Ταγαράς υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Πάνος Τσακλόγλου ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Αποστάσεις, αντισηπτικά και μάσκες στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης