Μητσοτάκης: Όσο ο Τσίπρας θα διχάζει, εγώ θα ενώνω (Photos)

54
Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Το βασικό δίλημμα των Ευρωεκλογών, μία μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας, έθεσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ηχηρό μήνυμα, τονίζοντας ότι «όσο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διχάσει, τόσο εγώ θέλω να ενώνω και θα μιλώ για το μέλλον».

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή που θέλει η Νέα Δημοκρατία είναι μια πολιτική αλλαγή που αφορά όλους τους πολίτες και θα κάνει πράξη τις μειώσεις φόρων περισσότερες δουλειές, ασφάλεια δημόσια παιδεία καλύτερη υγεία αυτό το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι θα βρει μεγάλη ανταπόκριση.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

«Και αυτό το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι είναι ένα μήνυμα το οποίο θα βρει μεγάλη ανταπόκριση ειδικά εδώ στην Κρήτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «όσο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διχάσει, τόσο εγώ θέλω να ενώνω και θα μιλώ για το μέλλον». Αυτό, εξάλλου, είναι που σήμερα ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε ότι την τελευταία βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει τη θετική της πρόταση «για μια φωτεινή, για μια αισιόδοξη Ελλάδα».

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Τέλος, δεσμεύτηκε για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, σημειώνοντας ότι αποτελεί την πρώτη, μεγάλη, εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

«Δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το σχέδιό μας για τις υποδομές στον τόπο. Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, στην τελική του κατάληξη, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλλι. Ένα έργο το οποίο θα είναι σωστά μελετημένο, όχι κατατμημένο, και στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Αποτελεί προσωπική μου εγγύηση, όχι μόνο ως πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά και ως Κρητικός, ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει και θα ξεκινήσει επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας», είναι το μήνυμα που έστειλε.

Το Ηράκλειο είναι ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, η οποία θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι Χανίων την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις κατέφθασε στο Ηράκλειο για τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, εδώ και δύο εβδομάδες βλέπουμε μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ σας και του Πρωθυπουργού. Τι έχετε να προτείνετε, ποιο είναι το πακέτο μέτρων για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Ευρώπης;

Κ. Μητσοτάκης: Καταρχάς χαίρομαι πάρα πολύ που μια εβδομάδα πριν από μια εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκομαι στον τόπο μου. Βρίσκομαι στην Κρήτη, την οποία τόσο αγαπώ, για να θέσω για άλλη μια φορά το βασικό δίλημμα αυτών των εκλογών: μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση  της πολιτικής στασιμότητας. Η πολιτική αλλαγή την οποία ορματίζεται η Νέα Δημοκρατία, είναι μια πολιτική αλλαγή που αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι μια πολιτική αλλαγή με την οποία θα γίνει πράξη η πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια παιδεία, για καλή δημόσια υγεία. Και αυτό το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι είναι ένα μήνυμα το οποίο θα βρει μεγάλη ανταπόκριση ειδικά εδώ στην Κρήτη.
 
Ως προς το ερώτημά σας τώρα, δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό. Όσο αυτός επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον της χώρας μας. Αυτό, εξάλλου, είναι που σήμερα ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μια φωτεινή, για μια αισιόδοξη Ελλάδα.
 
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους Κρητικούς είναι το αναπτυξιακό έλλειμμα του νησιού σε βασικές υποδομές. Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το νησί, για το αεροδρόμιο -κυρώθηκε η σύμβαση από τη Βουλή- αλλά και για το μεγάλο ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα;

Κ. Μητσοτάκης: Έχω μιλήσει πολλές φορές για το γεγονός ότι, δυστυχώς, η Κρήτη, που θα έπρεπε να είναι -και είναι σε μεγάλο βαθμό- αναπτυξιακή ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας,  βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό ως προς τα βασικά έργα υποδομής. Υπήρξα από τους πρώτους υποστηρικτές του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλλι, η σύμβαση κυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με ορισμένα ζητήματα τα οποία αναδείχθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Θα υποστηρίξουμε αυτό το έργο και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη.  
 
Για τον ΒΟΑΚ έχω μιλήσει πολλές φορές. Αποτελεί την πρώτη, μεγάλη, εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα της ΝΔ. Δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το σχέδιό μας για τις υποδομές στον τόπο. Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, στην τελική του κατάληξη, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλλι. Ένα έργο το οποίο θα είναι σωστά μελετημένο, όχι κατατμημένο, και στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποτελεί προσωπική μου εγγύηση, όχι μόνο ως Πρόεδρος της ΝΔ αλλά και ως Κρητικός, ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει και θα ξεκινήσει επί των ημερών της ΝΔ.
 
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε για τα δημοτικά στο Ηράκλειο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση. Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης ο κ. Χαρδαλιάς είχε εκφράσει τη στήριξη στον κ. Κουράκη, ο νυν δήμαρχος εκλεγμένος και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λαμπρινός έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις από τη ΝΟΔΕ την τοπική, τελικά τι ισχύει για το δήμο Ηρακλείου και τη στηρίζει η Νέα Δημοκρατία και ποια είναι η γνώμη σας για τον νυν δήμαρχο;
 
Κ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για περιφερειάρχη Κρήτης. Είναι ένα νέο παιδί, ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έρχεται με έναν θετικό λόγο να αντιπαρατεθεί με μια περίοδο -κατά την άποψή μου- στασιμότητας. Προσπαθώ να σκεφτώ και ως Κρητικός ένα μεγάλο σημαντικό έργο το οποίο να ταυτίζεται με την διαδρομή του σημερινού περιφερειάρχη και δυσκολεύομαι να βρω. Και βέβαια δεν μπορώ να μην παραγνωρίσω το γεγονός ότι οι υποδομές της Κρήτης, πολλές εκ των οποίων είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Είδατε πολύ καλά τις τραγικές καταστροφές οι οποίες έλαβαν χώρα στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων. Από εκεί και πέρα, για τα δημοτικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα, οι πολίτες θα κάνουν τις επιλογές τους ελεύθερα. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι οι πολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να κάνουν τις επιλογές τους ως προς τους τοπικούς άρχοντες, αλλά να προσέλθουν μετα βεβαιότητος στα εκλογικά εκείνα τμήματα στα οποία θα βρίσκεται η κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών. Εκεί εστιάζουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες για την επόμενη Κυριακή.

Η περιοδεία του Μητσοτάκη στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στις 11 το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Περπάτησε στο κέντρο της πόλης, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, στο εκλογικό του κέντρο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να χαιρετήσει και αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στα μέτρα για την επίσκεψή του.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στο Ρέθυμνο και θα επισκεφθεί στη 1:30 το μεσημέρι την Αγία Γαλήνη και ακολούθως το Σπήλι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού προγράμματος HiPER.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη, ενώ αμέσως μετά θα κάνει βόλτα στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τις επισκέψεις του το Σάββατο με μία στάση στην Ασή Γωνιά στο Νομό Χανίων στις 7:30 το απόγευμα.

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στις 7:30 το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.